Strada Tipografiei nr. 13, ap. 5 cu intrare de pe strada Andrei Saguna nr. 18
    Biroul Notarului Public Feurdean Cristian Octavian
2. Autentificarea contractelor de vanzare cumparare

    Contractele de vanzare cumparare reprezinta actele care suscita din partea notarului cea mai mare responsabilitate deoarece are loc prin actul notarial un transfer al dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator. Cu privire la aceasta atributie in Biroul Notarial s-au autentificat numeroase si diverse acte de vanzare cumparare inclusiv apartinand unor proiecte extinse imobiliare. In perioada de maxima efervescenta imobiliara in Biroul nostru s-au tranzactionat in anumite zile pana la 52 de contracte de vanzare cumparare intr-o zi de munca. In cadrul Biroului nostru se acorda o importanta deosebita tuturor amanuntelor legate de o autentificare corecta a contractelor de vanzare cumparare si o colaborare buna atat cu expertii cadastrali cat si cu expertii energetici, functionarii bancari, functionarii de la cartea funciara, agentii imobiliari si dezvoltatorii imobiliari. Putem asigura legatura intre aceste verigi atat prin cartile de vizita pe care le oferim cat si prin link-urile pe care sistemul nostru informatic le detine.

Etapele derularii autentificarii contractelor de vanzare cumparare

    1. De indata ce partile viitorului contract de vanzare cumparare se decid asupra pretului si conditiilor vanzarii se prezinta la Notarul Public cu actul de dobandire si extrasul mai vechi de carte funciara.
    2. Pe baza acestor acte Notarul Public calculeaza costurile pe care trebuie sa le suporte vanzatorul si cumparatorul in cadrul autentificarii contractului de vanzare cumparare.
    3. In conditiile in care partile sunt convinse de justetea calculelor facute de Notarul Public si ca aceste calcule reflecta cerintele legale prevazute in ordinul Ministrului Justitiei si anexa cu privire la expertiza bunurilor imobiliare partile vor achita contravaloarea extrasului de carte funciara si se va programa ziua si ora autentificarii contractului de vanzare cumparare.
    4. Se vor anunta toate partile contractului cu privire la necesitatea participarii la semnearea actului de vanzare cumparare la ora si data fixata, precum si actele necesare a fii depuse de catre acestea inainte de autentificarea actului, lista acestor acte se poate gasi la butonul Servicii/Acte necesare.
    5. Se identifica partile cu cartea de identitate si se verifica corectitudinea inscrierii la actul de vanzare cumparare a actelor personale a fiecarui participant la autentificarea vanzarii.
    6. Notarul Public se asigura ca fiecare dintre parti poate citi continutul contractului, lipsa ochelarilor uneia dintre parti poate determina amanarea contractului sau solicitarea de urgenta a doi martori care sa citeasca si sa semneze in numele persoanei care datorita varstei sau bolii nu poate citi si semna.
    7. Notarul Public ia consimtamantul tuturor partilor intreband pe fiecare dintre parti daca a citit in intregime contractul de vanzare cumparare, daca a inteles intreg continutul contractului si daca e de acord cu toate clauzele contractului de vanzare cumparare.
    8. Daca raspunsul fiecaruia dintre persoanele participante este DA la toate cele trei intrebari se procedeaza la autentificarea contractului de vanzare cumparare. Daca Notarul Public are anumite indoieli cu privire la exercitarea corecta a consimtamantului si pe cale de consecinta a discernamantului participantilor, notarul public poate adresa diverse intrebari persoanelor in cauza chiar daca nu au legatura directa cu actul autentificat.
    9. Dupa semnarea actului de catre toate partile se achita taxele si onorariul contractului moment in care notarul public semneaza si elibereaza duplicatele contractului de vanzare cumparare pentru toate partile interesate.
    10. Notarul public trimite la cartea funciara un exemplar din contractul semnat in vederea intabularii.
    11. Partile vor putea ridica extrasul de carte funciara cu noul proprietar dupa scurgerea termenului legal de intabulare stabilit de regulamentele cartilor funciare. Acest extras se ridica de la Biroul Notar Public.
CLUJ-NAPOCA